Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Loodlijn op de rechte ad

gegeven a(2,-3); b(5,7);p(-4,-1)
gevraagd bepaal de loodlijn P uit p op de rechte ab
Bepaal het voetpunt v van die loodlijn p
Ik heb eerst de vergelijkingvan een rechte met 2 gekende punten opgelost y=10x-29 en 11x+y+45=0
maar hoe moet je dat voetpunt nu bepalen????

san
Overige TSO-BSO - vrijdag 11 juni 2004

Antwoord

Als je de lijn ab hebt en ook de loodlijn, dan is het voetpunt het snijpunt van dat tweetal.Om je te helpen: de vergelijking van lijn ab luidt 3y = 10x - 29 en de loodlijn is 10y = -3x - 22.

MBL
vrijdag 11 juni 2004

 Re: Loodlijn op de rechte ad 

©2001-2024 WisFaq