Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 24894 

Re: Domein

Ja, maar hoe weet je of iets inbegrepen is of niet van het interval?

En is het juist dat bij gewone funcites zonder noemer het domein = \ nulpunten van de functie?

Winny
3de graad ASO - woensdag 2 juni 2004

Antwoord

Open haak = niet inbegrepen
Gesloten haak = inbegrepen

[a,b] = van a (inbegrepen) tot b (inbegrepen)
]a,b[ = van a (niet inbegrepen) tot b (niet inbegrepen)
]a,b] = van a (niet inbegrepen) tot b (inbegrepen)

Je tweede vraag is niet juist.
Bij "gewone" functies (veeltermfuncties) is het domein steeds gelijk aan

Het domein van een functie is de verzameling van de originelen (x-waarden) waarvoor een beeld - f(x) - bestaat.

Bij een veeltermfunctie (zonder noemer) kan f(x) altijd berekend worden, dus domein =

Bij een rationale functie (met noemer) moet je nulpunten van de noemer uitsluiten, want anders zou bij het berekenen van f(x) moeten delen door nul, en dat kan niet.

LL
woensdag 2 juni 2004

©2001-2024 WisFaq