Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Domein

Wanneer je een functieverloop bepaald, en daar dan een domeini moet zoeken is dat \ 'nulpunten' van een gewone functie, maar bij rationale? Is dat de nulpunten van noemer, die geen nulpunten zijn van de teller hé, maar...

Als je dit als interval wilt schrijven, hoe weet je dan of een nulpunt erbij hoort of niet?

Grtz.

Winny
3de graad ASO - woensdag 2 juni 2004

Antwoord

Het domein van een rationale functie is \{nulpunten van de noemer}

Zijn bv. -2 en 3 de nulpunten van de noemer, dan is het domein ]-¥,-2[ È ]-2,3[ È ]3,+¥[

Verklaring : [a,b[ = interval van a (gesloten haak = inbegrepen) tot b (open haak = niet inbegrepen)

LL
woensdag 2 juni 2004

 Re: Domein 

©2001-2025 WisFaq