Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 24313 

Re: Aantonen van een gelijkheid en de tangensfunctie

Hallo

Ik ben toch niet helemaal mee hoor.
Bij vraag één snap ik WEL hoe aan te tonen dat cos($\alpha$)=±1/√1+tan2($\alpha$), maar niet hoe je aan sin($\alpha$)=±tan($\alpha$)/√1+tan2($\alpha$), komt. Wat in feite mijn vraag was.

En nog even bij vraag 2; ik weet waar de tan te vinden, maar WAAROM is dat NET DAAR te vinden?
Analoog voor cotan.

Bedankt!

Bedankt!

Birger
3de graad ASO - zondag 23 mei 2004

Antwoord

1. tan $\alpha$ = sin $\alpha$/cos $\alpha$
Dus
sin $\alpha$ = tan $\alpha$ . cos $\alpha$

2.
Applet werkt niet meer.
Download het bestand.

tan $\alpha$ = sin $\alpha$/cos $\alpha$ = |AB|/|OA| = |CD|/|OC| vermits $\Delta$OAB ~ $\Delta$OCD.

En vermits |OC| = 1 (straal) is tan $\alpha$ = |CD|

Zo is cotan $\alpha$ = cos $\alpha$/sin $\alpha$ = |BE|/|OE| = |FG|/|OG| = |FG|

LL
zondag 23 mei 2004

©2001-2024 WisFaq