\require{AMSmath} Aantonen van een gelijkheid en de tangensfunctie Heyla!Ik heb 2 vraagjes betreffende goniometrie:1) Hoe toon je aan dan sin(a)=±tan(a)/Ö(1+tan2(a))2) Hoe verantwoord je dat tana en cotana precies op die plaats af te lezen zijn? (raaklijn aan de cirkel in (1,0) en (0,1)Bedankt voor jullie hulp! Birger 3de graad ASO - zaterdag 22 mei 2004 Antwoord 1)Het komt erop neer aan te tonen dat cos a = ± 1/Ö(1+tan2a) Begin met de hoofdformule sin2a + cos2a = 1en deel alles door cos2a.Los nu op naar cos a2) Zie Tangensfunctie LL zaterdag 22 mei 2004 Re: Aantonen van een gelijkheid en de tangensfunctie ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Heyla!Ik heb 2 vraagjes betreffende goniometrie:1) Hoe toon je aan dan sin(a)=±tan(a)/Ö(1+tan2(a))2) Hoe verantwoord je dat tana en cotana precies op die plaats af te lezen zijn? (raaklijn aan de cirkel in (1,0) en (0,1)Bedankt voor jullie hulp! Birger 3de graad ASO - zaterdag 22 mei 2004
Birger 3de graad ASO - zaterdag 22 mei 2004
1)Het komt erop neer aan te tonen dat cos a = ± 1/Ö(1+tan2a) Begin met de hoofdformule sin2a + cos2a = 1en deel alles door cos2a.Los nu op naar cos a2) Zie Tangensfunctie LL zaterdag 22 mei 2004
Zie Tangensfunctie
LL zaterdag 22 mei 2004
©2001-2024 WisFaq