Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verband tussen GGD en KGV

Hallo,

wij hebben deze periode de opdracht gekregen om een wiskunde PO te maken. Wij zitten alleen met een klein probleempje. Wij kunnen hoe hard we het ook proberen geen verband vinden tussen het volgende:
Het verband tussen GGD(a,b) en KGV(a,b)
En het verband tussen GGD(a,b,c) en KGV(a,b,c).

We hopen dat jullie ons kunnen helpen.

Alvast bedankt.

Groetjes,

Lars

Lars
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 14 mei 2004

Antwoord

dag Lars,

Ik weet niet of je het volgende al ontdekt hebt:
Kies bv. a=6 en b=15.
Dan is GGD(a,b) = 3 en KGV(a,b) = 30.
Op het eerste gezicht zit daar weinig verband tussen, maar je kunt uit a, b en GGD(a,b) wel KGV berekenen, door de formule:
KGV(a,b) = a·b/GGD(a,b)
En andersom ook:
GGD(a,b) = a·b/KGV(a,b)
Voor a, b en c kun je ook zoiets bedenken.
Ik hoop dat dit je een eindje op weg helpt.
groet,

Anneke
vrijdag 14 mei 2004

 Re: Verband tussen GGD en KGV 

©2001-2024 WisFaq