Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 23757 

Re: Lijnvermenigvuldiging

Erg bedankt voor het antwoord. Alleen heb ik typfouten gemaakt in de som. Ik dacht dat ik de getallen boven had gezet met de onderstaande knop maar dat is dus blijkbaar niet het geval!!

f(x)= 2x moet 2^x zijn en g(x)= 3^x
a) a) Schrijf g als g(x) = 2^ax
b) Als je op de grafiek van f een horizontale lijnvermenigvuldiging ten opzichte van de y-as toepast met factor k krijg je de grafiek van g. Hoe groot is k?
c) Wat is het verband tussen k en a?

Ik kom nog steeds met jouw uitleg er niet uit! Ik vind het lastig omdat het exponentiële functies zijn! Kun je me nog verder helpen?? HEEL hartelijk bedankt! Echt super!

Lotte
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 10 mei 2004

Antwoord

Hoi Lotte

dat gaat dan zo:
g(x) = 2(log23).x
a=log23
g(x) = f(log23.x)
...
je kan nu verder met mijn vorig antwoord, niet?
Probeer maar.
Het blijft klink hetzelfde:

k = 1/a

Frank

FvE
maandag 10 mei 2004

©2001-2024 WisFaq