Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 23098 

Re: Cos functie

bedankt voor het antwoord, maar ik bedoelde eigenlijk de functie f(x)=(cos x+1)2 en dan met de grenzen 0 en 1/6p
op de rekenmachine komt er 0,058 uit.

Nynke
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 23 april 2004

Antwoord

Het door jou gegeven rekenmachineantwoord hoort bij de functie f(x)=(cos(x+1))2=cos2(x+1).
Op grond van jouw primitiveerpogingen zou ik me ook voor kunnen stellen dat op de toets f(x)=(cos(x)+1)2 stond.
De juiste primitieven bij deze twee mogelijkheden kun je met onderstaande veldjes vinden.
f(x) = help

f(x) = help
.
Mocht je er dan niet uitkomen dan reageer je maar weer. Meld dan even welke van de twee het nu is.

hk
vrijdag 23 april 2004

©2001-2025 WisFaq