Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cos functie

Op een tentamen kreeg ik de vraag:\

reken algebraisch uit:
0(integraal)1/6pi (cos x+1) dx
op de rekenmachine uitgerekend kreeg ik als antwoord 0,058
als primitieve had ik gevonden: 1/4sin(EXP 2)(2*1/6pi)+1,5*1/6pi als ik daarin 1/6pi invul krijg ik als antwoord 0,97. maar ik weet echt niet waar de fout zit!! ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. alvast bedankt!

Nynke
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 22 april 2004

Antwoord

Als ik het goed begrijp moet je een primitieve hebben van f(x)=cos(x)+1.
Volgens mij is dat F(x)=sin(x)+x.
grenzen 0 en 1/6p invullen levert:
sin(1/6p)+1/6p-0=1/2+1/6p1.0236

hk
donderdag 22 april 2004

 Re: Cos functie 

©2001-2024 WisFaq