Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 22604 

Re: Hoe bepaal je de grootste kijkhoek?

Hallo,

Het is de bedoeling om de grootste hoek te vinden waarbij het zicht het grootste is. Volgens mij is de gegeven beredenering juist, nu nog de vraag hoe kom je aan x=Ö(h(h+a))??

Ahmet
Student hbo - maandag 12 april 2004

Antwoord

Kan je de hoek b niet uitdrukken in x (h en a)? Dus maak een formule voor b!

Hints:

a=arctan((h+a)/x)
a+b=arctan(h/x)

Nu jij weer...

WvR
maandag 12 april 2004

 Re: Re: Hoe bepaal je de grootste kijkhoek? 

©2001-2024 WisFaq