Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 22052 

Re: Minimale lengte van een lijnstuk

ok dan heb ik -(1/x2)-(1-lnx)/x2=0
maar wanneer ik deze vergelijking (probeer) op te lossen komt er alles behalve e2 uit. Wat nu?

Fleur
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 27 maart 2004

Antwoord

Als je deze twee breuken op gelijke noemer (x2) zet, wordt de teller -1 - 1 + ln(x) = ln(x) - 2.
Als je deze teller gelijk stelt aan nul is ln(x) = 2 of x = e2 (want ln(e2) = 2).

LL
zaterdag 27 maart 2004

©2001-2024 WisFaq