Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte

Gegeven is de functie ¦(x)=1 + 2sin(x-(1/3)p)
met domein [0,2p)

Bereken het vlakdeel dat ingesloten wordt door de grafiek van ¦ en de x-as.

Uitwerking:
òvan 1/6p tot 2/3p (1+2sin(x-(1/3)p)dx=
[-2cos(x-(1/3)p)]van 1/6p tot 2/3p =1,73+1,73=3,46
maarrrr in het antwoordenboekje staat dat het
2Ö3 + 4/3p moet zijn. Wat heb ik verkeerd gedaan?

Amy
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 13 maart 2004

Antwoord

In ieder geval moet je het getal 1 dat in de formule staat óók integreren. Dat levert dus een x op in de primitieve!
Vervolgens geef jij benaderingen, maar het antwoordenboekje geeft een exact antwoord.
Zo is jouw 1,73 bij hun Ö3.
En is het rechter nulpunt wel 2/3p? Volgens mij zit het bij 11/2p
Probeer het nog eens, zou ik zeggen. In ieder geval heb je het sinusgedeelte alvast correct geïntegreerd.

MBL
zaterdag 13 maart 2004

©2001-2024 WisFaq