Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lucas fibonacci?

wat zijn precies lucasnummers(definitie)? waarom begint de rij met 2 , 1 , 3 .... en wat is er zo bijzonder aan een lucas rij als je hem vergelijkt met een fibonacci-rij?

marloe
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 4 maart 2004

Antwoord

Lucasgetallen worden gedefinieerd door de formule L(n) = L(n-1) + L(n-2) met n3 en L(1) = 1 en L(3) = 3.
De rij start derhalve met 1, 3, 4, 7, 11 enz.

Een verband tussen Lucas en Fibonacci is bijvoorbeeld L(n) = u(n+1) + u(n-1), maar er zijn nog veel meer van dit soort verbanden.
Of dit bijzonder is? Tja, die wiskundigen vinden iets met enige regelmaat nou eenmaal al snel bijzonder.

Pittige vragen overigens, voor iemand uit de onderbouw(?)!

MBL
donderdag 4 maart 2004

 Re: Lucas fibonacci? 

©2001-2024 WisFaq