\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 20624 Re: Grondformule aantonen voor rechthoekige driehoeken Hallo! Mag je in een bewijs zomaar de waarden invullen? Dus x=90°. Want bvb voor scherpe hoek wordt dit aangetoond via Pythagoras Voor stompe hoeken via de eigenschap: goniometrische getallen van supplementaire hoeken Bedankt Jurgen 2de graad ASO - dinsdag 24 februari 2004 Antwoord Dat zeg je toch zelf? "Wat bij een hoek van 90°?" Je weet toch dat sin(90°)=1 en cos(90°)=0 ? En dat mag je gebruiken. (kijk maar op je goniometrische eenheidscirkel) km dinsdag 24 februari 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo! Mag je in een bewijs zomaar de waarden invullen? Dus x=90°. Want bvb voor scherpe hoek wordt dit aangetoond via Pythagoras Voor stompe hoeken via de eigenschap: goniometrische getallen van supplementaire hoeken Bedankt Jurgen 2de graad ASO - dinsdag 24 februari 2004
Jurgen 2de graad ASO - dinsdag 24 februari 2004
Dat zeg je toch zelf? "Wat bij een hoek van 90°?" Je weet toch dat sin(90°)=1 en cos(90°)=0 ? En dat mag je gebruiken. (kijk maar op je goniometrische eenheidscirkel) km dinsdag 24 februari 2004
km dinsdag 24 februari 2004
©2001-2024 WisFaq