\require{AMSmath} Grondformule aantonen voor rechthoekige driehoeken Hallo!Ik begrijp wel hoe je de gon. grondformule aantoont voor scherpe hoeken en stompe hoeken, maar wat met een hoek van 90°? Hoe toon je dit aan???Bedankt Jurgen 2de graad ASO - dinsdag 24 februari 2004 Antwoord Goeie middag,De grondformule van de goniometrie:sin2(x)+cos2(x)=1 Als x=90° dan is cos(90°) = 0 en dus ook het kwadraat ervan. En sin(90°)=1 (en het kwadraat dus ook). =0+1=1 qedKoen Mahieu(PS: Het algemeen geval bewijs je adhv de goniometrische eenheidscirkel en met behulp van de stelling van pythagoras) km dinsdag 24 februari 2004 Re: Grondformule aantonen voor rechthoekige driehoeken ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo!Ik begrijp wel hoe je de gon. grondformule aantoont voor scherpe hoeken en stompe hoeken, maar wat met een hoek van 90°? Hoe toon je dit aan???Bedankt Jurgen 2de graad ASO - dinsdag 24 februari 2004
Jurgen 2de graad ASO - dinsdag 24 februari 2004
Goeie middag,De grondformule van de goniometrie:sin2(x)+cos2(x)=1 Als x=90° dan is cos(90°) = 0 en dus ook het kwadraat ervan. En sin(90°)=1 (en het kwadraat dus ook). =0+1=1 qedKoen Mahieu(PS: Het algemeen geval bewijs je adhv de goniometrische eenheidscirkel en met behulp van de stelling van pythagoras) km dinsdag 24 februari 2004
km dinsdag 24 februari 2004
©2001-2024 WisFaq