Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met sin

Hai, ik heb de vergelijking 2sin2x=1 op de volgende manier uitgewerkt:

2sin2x=1 Û
sin2x=0,5
sin x=Ö0,5
sin x=sin(1/4)p
x=(1/4)p+k.2p Ú x=(3/4)p+k.2p
In mijn boek staat dat er x=(1/4)p+k.0,5p uit moet komen. Wat heb ik fout gedaan?

Liefs

Fleur
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 23 februari 2004

Antwoord

Klassieke fout!

x2=1/2
x=Ö1/2 of x=-Ö1/2

Pas dit toe op
sin2x=1/2 en het zou moeten lukken...

WvR
maandag 23 februari 2004

 Re: Vergelijking met sin 

©2001-2024 WisFaq