Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 20116 

Re: Bewijs dat ez = e(iphi)

Ik snap iets niet. Als ik het goed begrijp dan is:
arg = q
modulus = r

Ik kan het volgen tot je dit doet:
r = e^(r.cos(q))
Wat is r? En indien dit de modulus is, wat is dan r?

Uiteraard begrijp ik de hierop volgende stappen ook niet, ik hoop dat je het me duidelijk kunt maken.

Bart K
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 23 februari 2004

Antwoord

Hoi,

Het gaat om 2 complexe getallen: z en ez...
De modulus en het argument van z noem ik inderdaad r en q. Die van ez zijn r en f in bovenstaande uitwerking.

Groetjes,
Johan

andros
maandag 23 februari 2004

©2001-2024 WisFaq