Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs dat ez = e(i.phi)

Hoi,

Ik had een vraagje over de poolvoorstelling van een complex getal.
Wij moeten het bewijs leveren waarom dat ez = e(i.f)alleen we komen hier niet echt uit.
Hopelijk kunnen jullie me helpen?
mvg Linda

Linda
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 11 februari 2004

Antwoord

Hoi,

We weten dat r.eiq=r.[cos(q)+i.sin(q)].
Als dus z=r.eiq, dan is ez=er.[cos(q)+i.sin(q)]=er.cos(q).ei.r.sin(q).

Met r=er.cos(q) en f=r.sin(q) is ez=r.ei.f... Het is niet duidelijk waar jouw modulus naartoe is...

Groetjes,
Johan

andros
woensdag 11 februari 2004

 Re: Bewijs dat ez = e(iphi)  

©2001-2025 WisFaq