Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 20232 

Re: Inhoud omwentelingslichaam

Hai Erica de eerste heb ik nu door. Maar bij de tweede lukt het me niet om op het goede antwoord te komen.

Ik heb het volgende gedaan bij a.
I= pòvan 0 tot 5(x2-4x-5)2dx-pòvan 0 tot 5(x-5)2dx= p[(1/5)x5-2x4+2x3+10x2+25x]van 0 tot 5
-p[(1/3)x3-5x2+25x]van 0 tot 5= 41 2/3p maar in mijn boek staat dat er 625/3 uit moet komen

bij b. heb ik dit gedaan:
I= pòvan 0 tot 5(x2-5x)2dx na rekenen kom ik op 104,166p maar het moet zijn 836/15

Wat doe ik toch steeds verkeerd?
Zonder jullie ben ik echt nergens............

Amy
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 15 februari 2004

Antwoord

Als je (x2-4x-5)2 uitwerkt, dan krijg je x4-8x3+6x2+40x+25.
Daarmee is het stukje 10x2 in je primitieve om zeep gebracht.

De b-vraag levert bij mij ook 625p/6 op.
Dus óf je integraalvorm moet worden aangepast, óf het antwoordenboekje zit er (en dat is niet zeldzaam) naast.

MBL
zondag 15 februari 2004

©2001-2024 WisFaq