Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 19683 

Re: Re: Logaritmische vergelijkingen

sorrie maar hier kan ik niet goed volgen waar u a en c vandaan haalt de vergelijking is f(x)= alog(x+b)+c ik snap niet hoe u dan aan logax komt
bedankt

nicky
3de graad ASO - zondag 1 februari 2004

Antwoord

logax is de logaritme van x met a als grondtal.
Dit is dus een andere notatie voor alog(x).

Zowel a als c kun je afleiden uit het feit dat de logaritme van het grondtal zelf steeds 1 is (alog(a)=1)

Ik ga ervan uit dat de onbekende c niet bij de log hoort :
dus f(x)= alog(x+b) + c .

LL
zondag 1 februari 2004

©2001-2024 WisFaq