\require{AMSmath} Logaritmische vergelijkingen hallo ik heb een logaritmische vergelijking die ik niet kan oplossen ik hoop dat jullie me willen helpen1/3log*((1/x)log*(1/3))=(1/2)opgelet het is log tot de macht 1/3 en log tot de macht 1/x maar ik wist niet hoe ik dit boven het logaritme moest schrijven op de pcde uitkomst moet 6,7ik had al gevonden1/3log* (1/3log(1/3))/(1/3logx^-1) = 1/3log (1/3)^(1/2)nu weet ik niet hoe ik verder moet want ik vind hier geen eigenschap in hopelijk kunnen jullie me helpen dank nicky 3de graad ASO - donderdag 29 januari 2004 Antwoord opgave :log1/3(log1/x(1/3))=1/2we gaan van het grondtal 1/x over naar het grondtal 1/3:log1/3(log1/3(1/3)/log1/3(1/x))=log1/3(1/3)1/2we laten in de twee leden log1/3 weg en vermitslog1/3(1/3) = 1 krijgen we :1/log1/3(1/x)=(1/3)1/2log1/3(1/x)=31/2-log1/3x=31/2log1/3x=-31/2hieruit volgt datx = (1/3)-31/2enx = 3 31/2 = 6.7050 LL donderdag 29 januari 2004 Re: Logaritmische vergelijkingen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo ik heb een logaritmische vergelijking die ik niet kan oplossen ik hoop dat jullie me willen helpen1/3log*((1/x)log*(1/3))=(1/2)opgelet het is log tot de macht 1/3 en log tot de macht 1/x maar ik wist niet hoe ik dit boven het logaritme moest schrijven op de pcde uitkomst moet 6,7ik had al gevonden1/3log* (1/3log(1/3))/(1/3logx^-1) = 1/3log (1/3)^(1/2)nu weet ik niet hoe ik verder moet want ik vind hier geen eigenschap in hopelijk kunnen jullie me helpen dank nicky 3de graad ASO - donderdag 29 januari 2004
nicky 3de graad ASO - donderdag 29 januari 2004
opgave :log1/3(log1/x(1/3))=1/2we gaan van het grondtal 1/x over naar het grondtal 1/3:log1/3(log1/3(1/3)/log1/3(1/x))=log1/3(1/3)1/2we laten in de twee leden log1/3 weg en vermitslog1/3(1/3) = 1 krijgen we :1/log1/3(1/x)=(1/3)1/2log1/3(1/x)=31/2-log1/3x=31/2log1/3x=-31/2hieruit volgt datx = (1/3)-31/2enx = 3 31/2 = 6.7050 LL donderdag 29 januari 2004
LL donderdag 29 januari 2004
©2001-2024 WisFaq