Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 19470 

Re: Goniometrische vergelijkingen

dus dit is dan:
(sin3x+sin5x)+2sin4x
=2sin4x·cos(-x)+2sin4x
=2sin4x·(cos(-x)+1)
en nu ???

Kim Va
3de graad ASO - maandag 26 januari 2004

Antwoord

Er staat toch "= 0" achter?
Dus dan krijg je nu sin4x = 0 of cos(-x) = -1.
Bovendien is cos(-x) hetzelfde als cosx, zodat het nóg iets eenvoudiger wordt!
Wat is gonio toch leuk, hè!

MBL
maandag 26 januari 2004

 Re: Re: Goniometrische vergelijkingen 

©2001-2024 WisFaq