Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 19385 

Re: Parametervoorstelling

Allereerst wou ik bedanken voor uw antwoord. Het is mij echter nog niet helemaal duidelijk waarom ik y=1+sin 2t in moeten vullen.
Bij een parameter funtie van een kromme is het toch zo dat x=f(t). Zou ik dan niet voor f: x- 1+x?(1-0.25x2) dit in moeten vullen: 2cost= 1+ 2cost ?(1-cos2t) ?

Hopelijk kunt u mij verder helpen.
MvG
Pieter

Pieter
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 25 januari 2004

Antwoord

Je moet laten zien dat de paramatervoorstelling:
x= 2cos t, y= 1+sin 2t, Met t op [0,p]
Overeenkomt met de kromme: y = 1+xÖ(1-.25x2).
De y is een functie van x en zowel x als y zijn te schrijven als functies van t (de parametervoorstelling). Daarom heb ik voor f(x) nu y geschreven en verder voor x en y de bijbehorende parametervoorstellingen ingevuld.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
zondag 25 januari 2004

©2001-2024 WisFaq