\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 19125 Re: Vergelijking complex Hmmm, ok. Alleen , wat zou een handige manier zijn om die laatste vergelijking dan op te lossen? Bertil Student universiteit - maandag 19 januari 2004 Antwoord Beste Bertil, Het beste is om de stelling van De Moivre te gebruiken. Even algemeen gesteld: Stel je moet oplossen zn=v, dan begin je met v te schrijven in de vorm v = r(cosf+i·sinf). Met de stelling van de Moivre levert dit: z = nÖr · (cos(f/3)+i·sin(f/3)). Door f met een aantal keren 2p te vermeerderen, krijg je de drie mogelijke antwoorden. Zie Ask Dr. Math: Cube Roots of Numbers FvL maandag 19 januari 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hmmm, ok. Alleen , wat zou een handige manier zijn om die laatste vergelijking dan op te lossen? Bertil Student universiteit - maandag 19 januari 2004
Bertil Student universiteit - maandag 19 januari 2004
Beste Bertil, Het beste is om de stelling van De Moivre te gebruiken. Even algemeen gesteld: Stel je moet oplossen zn=v, dan begin je met v te schrijven in de vorm v = r(cosf+i·sinf). Met de stelling van de Moivre levert dit: z = nÖr · (cos(f/3)+i·sin(f/3)). Door f met een aantal keren 2p te vermeerderen, krijg je de drie mogelijke antwoorden. Zie Ask Dr. Math: Cube Roots of Numbers FvL maandag 19 januari 2004
Zie Ask Dr. Math: Cube Roots of Numbers
FvL maandag 19 januari 2004
©2001-2024 WisFaq