Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking complex

Hallo,

ik zit te dubben met de volgende vergelijking:

(2z+2i)3+8i=ii

Ik weet dat ii= e-p/2.
Uitwerken van de derde macht levert als antwoord 8z3+24Z2i -24z-8i, zodat de vergelijking te vereenvoudigen is tot 8z3+24iz2-24z = e-p/2.

De opdracht is om uit de vergelijking de wortels te bepalen. Wie helpt mij?

Bruutil

Bertil
Student universiteit - maandag 19 januari 2004

Antwoord

Beste Bertil,

Ik snap niet goed waarom je de haakjes uitschrijft.

Je krijgt toch gewoon:

(2z+2i)3 = ii-8i
2z+2i = (ii-8i)1/3

nu is het een kwestie van het laatste rechterlid op de drie mogelijke manieren uitwerken.

FvL
maandag 19 januari 2004

 Re: Vergelijking complex 

©2001-2024 WisFaq