Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Simpele vergelijking

Ik heb de volgende vergelijking

0,9x + 0,05Y = 200.000
0,95Y + 0,05Y = 300.000
X+Y=500000

Dit is toch eigenlijk best simpel alleen toch kom ik er niet uit. Het is toch de bedoeling dat je X uitdrukt in Y of andersom? Alleen hoe doe ik dit

Alvast bedankt

Remco
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 14 januari 2004

Antwoord

Hallo Remco,

Er is iets mis met je stelsel.Uit de tweede vergelijking volgt rechtstreeks dat y = 300000(tikfout?)
Uit de derde vergelijking volgt dan x = 200000.
Wanneer we dit invullen in de eerste vergelijking dan klopt dit niet.

wl
woensdag 14 januari 2004

 Re: Simpele vergelijking 

©2001-2024 WisFaq