Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 18727 

Re: Punten roteren

Hartelijk dank voor uw antwoord,
Maar ik zie niet hoe u op 2.978 en op 2.032 komt.
m.v.g.

Rob
Ouder - maandag 12 januari 2004

Antwoord

Dat heeft te maken met matrixvermenigvuldiging.
Je berekent:
cos(22)·2 + sin(22)·3 = 2.978
-sin(22)·2 + cos(22)·3 = 2.032
Dus: elke rij (horizontaal) van de matrix vermenigvuldigen (punt voor punt) met de vector, en totaal nemen.
Algemeen:

|
|
|
ab|
|
|
cd
·
|
|
|
x|
|
|
y
=
|
|
|
a·x+b·y|
|
|
c·x+d·y

Ik hoop dat het zo duidelijk is
groet,

Anneke
maandag 12 januari 2004

©2001-2025 WisFaq