Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Machten vermenigvuldigen

1p2·2p3
Is het antwoord van de som hierboven 3p5 of kan je daar de machten niet bij elkaar optellen? Ik dacht dat het namelijk wel kon, omdat er in allebeide een 'p' staat...

M.
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 9 januari 2004

Antwoord

Kijk maar een goed wat er staat!

1p2·2p3=1·p·p·2·p·p·p=1·2·p·p·p·p·p=2·p5

Waarom is dit 'in orde'? Omdat de volgorde bij vermenigvuldigen niet van belang is! Vandaar!

Hopelijk helpt dat!

WvR
vrijdag 9 januari 2004

 Re: Machten vermenigvuldigen 

©2001-2024 WisFaq