Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 18350 

Re: Y2=Y1(x-2)

Ik heb de vraag misschien niet goed gesteld, maar ik bedoelde: hoe krijg je de grafiek van de Casio precies zoals op de TI-83.

kees
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 6 januari 2004

Antwoord

Inderdaad, maar duidelijk is dat het niet zomaar kan als op de TI83. Maar uiteraard kan je bij Y2 alle x-en vervangen door (x-2) en bij Y3 alles x-en door (x+3). Je krijgt dan:

Y1=X2-4
Y2=(X-2)2-4
Y3=(X+3)2-4

..waarmee je hetzelfde plaatje krijgt als op de TI83.

WvR
dinsdag 6 januari 2004

©2001-2024 WisFaq