Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 18341 

Re: Functie met parameter

Bedankt voor je antwoord.

Maar hoe moet ik het volgende oplossen?

-2¦3(x)5

Amy
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 5 januari 2004

Antwoord

Het getal 3 dat onderaan de letter f kleeft, betekent dat je voor p de waarde 3 moet kiezen. In je boek staat vast de letter fp voor de formule.
Voor p = 3 wordt de functie nu de volgende: f(x) = -0,25x2 + 3x + 5
Nu kun je bijvoorbeeld eerst de grafiek schetsen met de GR, vervolgens daarbij de horizontale lijnen y = -2 en y = 5 tekenen en vervolgens de snijpunten van de parabool met die twee lijnen bepalen (abc-formule, aflezen of via intersection). Volgens mij zitten die snijpunten bij -2, bij 0, bij 12 en bij 15.
De rest moet je nu zelf nog even doen, maar dat is niet veel: alleen nog even het antwoord opschrijven!

MBL
maandag 5 januari 2004

©2001-2024 WisFaq