Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 17913 

Re: Een lastige..

Ik heb geprobeerd om het verder te differentieren, maar het wil niet lukken. Ik weet dat ik de quotientregel moet gaan gebruiken, maar ik loop de mist in bij die twee varibalen (x en y). Kunt u uitleggen hoe ik het moet differentieren?

Alvast bedankt.

Jochem
Student hbo - woensdag 24 december 2003

Antwoord

f(x,y) = - (6x+2y) / (2x+2y)

Om naar x te differentiëren beschouw je y als constant (als een gewoon getal zoals 1 en 5 en 3.5637496 enz)

f/x = ((2x+2y)·(-6)-(-6x-2y)·2)/(2x+2y)2
=-12x-12y+12x+4y/(2x+2y)2
=-8y/(2x+2y)2
=-2y/(x+y)2


Naar y doe je analoog

km
woensdag 24 december 2003

©2001-2024 WisFaq