Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 17574 

Re: Vectorvelden

Nu nog div g.

div g = cos2y-1/2ey+ey-1+sin2y-1/2ey) = 0

Waarom heb je erachter =0 ??
en hoort het niet yey te zijn?

Groetjes

Marisk
Student hbo - zondag 14 december 2003

Antwoord

cos2y+sin2y=1
ey-1/2ey-1/2ey=0
En er stond nog -1... dus alle bij elkaar is het nul.

O ja..
Bij (x(cos2y-1/2ey))/x beschouw je dat stuk met die cosinus en de macht van e als een constante... en omdat [ax]'=a geldt:
(x(cos2y-1/2ey))/x=cos2y-1/2ey
Net zo voor fz/z.

(ey - y)/y=ey-1 en dat is dan de afgeleide naar y van ey en de afgeleide van y. Meer kan ik er niet van maken....

WvR
zondag 14 december 2003

©2001-2024 WisFaq