\require{AMSmath} Vectorvelden Gegevens zijn de volgende vectorvelden:f(x,y,z)=g(x,y,z)=Bereken:(1) rot f(2) div gBij voorbaat dank!Mariska Marisk Student hbo - zaterdag 13 december 2003 Antwoord De begrippen gradiėnt, divergentie en rotatie zijn als wiskundige operatoren werkzaam op functies van meerdere variabelen.f:2® of f:3® zijn functies (scalarvelden)f:2®2 of f:3®3 zijn vectorfuncties (vectorvelden)Een scalarveld geeft bij elk punt een getal (bijv. temperatuur) en een vectorveld geeft bij elk punt een vector (bijv. windsnelheid)., een vectorveld in 3, een scalarveld in 3, een vectorveld in 3Om de verwarring niet groter te maken zal ik je vragen uitwerken. Hoe bereken je nu rot f?Hoe bereken je div f?Dat is hopelijk duidelijk. Nu nog div g.Bij dat laatste gebruik je sin2y+cos2y=1. Hopelijk is het zo duidelijk. WvR zondag 14 december 2003 Re: Vectorvelden ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegevens zijn de volgende vectorvelden:f(x,y,z)=g(x,y,z)=Bereken:(1) rot f(2) div gBij voorbaat dank!Mariska Marisk Student hbo - zaterdag 13 december 2003
Marisk Student hbo - zaterdag 13 december 2003
De begrippen gradiėnt, divergentie en rotatie zijn als wiskundige operatoren werkzaam op functies van meerdere variabelen.f:2® of f:3® zijn functies (scalarvelden)f:2®2 of f:3®3 zijn vectorfuncties (vectorvelden)Een scalarveld geeft bij elk punt een getal (bijv. temperatuur) en een vectorveld geeft bij elk punt een vector (bijv. windsnelheid)., een vectorveld in 3, een scalarveld in 3, een vectorveld in 3Om de verwarring niet groter te maken zal ik je vragen uitwerken. Hoe bereken je nu rot f?Hoe bereken je div f?Dat is hopelijk duidelijk. Nu nog div g.Bij dat laatste gebruik je sin2y+cos2y=1. Hopelijk is het zo duidelijk. WvR zondag 14 december 2003
WvR zondag 14 december 2003
©2001-2024 WisFaq