\require{AMSmath} Normaalvergelijking van een lijn In de anal. meetk. is de normaalvergelijking van de lijn ax + by + c = 0 de volgende: (ax + by + c )/(( a^2 + b^2 )^(1/2)) = 0 Maar wat zijn nu de normaalvergelijkingen van de x-as ( y = 0 ) en van de y-as ( x = 0 ) ? Zijn die gewoon y = 0 en x = 0 ? Bij voorbaat dank ! J. Vri Iets anders - zaterdag 13 december 2003 Antwoord x as: a=0, b=1, c=0 - Ö(a2+b2)=1 - y=0 y as: a=1, b=0, c=0 - Ö(a2+b2)=1 - x=0 Waarom die aarzeling? cl zaterdag 13 december 2003 Re: Normaalvergelijking van een lijn ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
In de anal. meetk. is de normaalvergelijking van de lijn ax + by + c = 0 de volgende: (ax + by + c )/(( a^2 + b^2 )^(1/2)) = 0 Maar wat zijn nu de normaalvergelijkingen van de x-as ( y = 0 ) en van de y-as ( x = 0 ) ? Zijn die gewoon y = 0 en x = 0 ? Bij voorbaat dank ! J. Vri Iets anders - zaterdag 13 december 2003
J. Vri Iets anders - zaterdag 13 december 2003
x as: a=0, b=1, c=0 - Ö(a2+b2)=1 - y=0 y as: a=1, b=0, c=0 - Ö(a2+b2)=1 - x=0 Waarom die aarzeling? cl zaterdag 13 december 2003
cl zaterdag 13 december 2003
©2001-2024 WisFaq