Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstuk oplossen m.b.v. matrices

Beste Wisfaq,

In een fabriek worden producten A, B en C gemaakt, daar doet men respectievelijk 51, 69 en 87.5 man-uren over.
Er zijn 350 werknemers die 36 uur per week werken. Als een 3 producten A gemaakt worden, worden er 2 van B en 5 van C gemaakt. Hoeveel producten A, B en C worden gemaakt in een week?

Opl:
x= aantal producten A
y= aantal producten B
z= aantal producten C

51x + 69y + 87.5z= 350*36
3x= 2y
3x= 5z

Zou dit zoiets kunnen zijn als antwoord want ik sukkel daar nogal mee met die dingen?

Alvast bedankt,
Anne

Anne
3de graad ASO - zaterdag 13 december 2003

Antwoord

Noem het aantal 'eenheden' even 'u'. Dan moet je 3u producten A gemaakt worden, 2u van B en 5u van C. In totaal dus:


Om deze producten te maken heb je in totaal:

·uur nodig

Deze uitkomst moet dan gelijk zijn aan 350·36, waarmee je u kunt berekenen en het vraagstuk hebt opgelost.

WvR
zaterdag 13 december 2003

 Re: Vraagstuk oplossen m.b.v. matrices 

©2001-2024 WisFaq