Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sin(arcsin x)

Hallo,

Vereenvoudig:
1 sin(arcsin 3/10)
2 arcsin(sin 10/3)
3 sin(arctan 3)
4 cos(arcsin 3/10)

Ik denk dat het antwoord bij gewoon 3/10 is, omdat het domein van arcsin [-1,1] is en 3/10 ligt daartussen. De sin van dat antwoord dat bestaat dus. Het antwoord is dus 3/10 omdat je de inverse neemt.

nr 2, 3 en 4 vat ik niet.

Alvast bedankt!
Geert

Geert
Student hbo - woensdag 10 december 2003

Antwoord

Enkele tips:

2) arcsin(sin x) geeft de waarde y die dezelfde sinus heeft als x, maar die in de beeldverzameling ligt van arcsin. Zo is arcsin(sin 0.1) wel 0.1, maar arcsin(sin 1000) niet 1000.

4) cos2x + sin2x = 1
Stel nu x = arcsin(3/10) en los op naar cos(arcsin(3/10)).
Denk ook even na over het teken dat je moet gebruiken!

3) cos2x = 1/(1+tan2x), dus sin2x = tan2(x)/(1+tan2(x))
Stel nu x=arctan(3) en los op naar sin(arctan(3)).
Denk ook even na over het teken dat je moet gebruiken!

Je kan je rekentoestel gebruiken om je oplossingen te verifieren. Als het een grafisch toestel is zijn de grafieken van dergelijke "gecombineerde" functies ook heel leerrijk.

cl
donderdag 11 december 2003

 Re: Sin(arcsin x) 

©2001-2024 WisFaq