Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 17188 

Re: Welk punt ligt het dichts bij (1,0)

Bedankt!

Nu heb ik het volgende:
√(x-1)2+3-2x2 $\Leftrightarrow$
√x2-1+3-2x2 $\Leftrightarrow$
√-x2+2 $\Leftrightarrow$
(√-x2+2)2 $\Leftrightarrow$
-x2+2

de afgeleide is dan -2x toch? En nu.......

fleur
Student hbo - dinsdag 9 december 2003

Antwoord

je hebt DE klassieke fout gemaakt: (x+y)2 $<>$ x2+y2
dus √{ (x-1)2+3-2x2 } = √{ x2-2x+1+3-2x2 } = √{ 4-2x-x2 } =
hier de afgeleide van nemen en nog eens proberen

nogmaals succes

MvdH
dinsdag 9 december 2003

©2001-2024 WisFaq