\require{AMSmath} Integraal van een gebroken functie ò(5x)/(5x + 3x) dxhoe los ik deze op? (liefst zo uitgebreid mogelijk alstublieft) maxim 3de graad ASO - zaterdag 6 december 2003 Antwoord Schrijf je breuk eerst als (5x + 3x - 3x)/(5x + 3x), zodat je hem kunt splitsen in 1 - 3x/(5x + 3x).De primitieve van de term 1 is natuurlijk probleemloos.In de breuk deel je nu teller en noemer door 3x, zodat het nu wordt 1/[(5/3)x + 1]Als je nu (5/3)x = t stelt, dan krijg je (5/3)x.ln(5/3).dx = dt en met deze substitutie kom je vast wel weer een stukje verder. MBL zaterdag 6 december 2003 Re: Integraal van een gebroken functie ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ò(5x)/(5x + 3x) dxhoe los ik deze op? (liefst zo uitgebreid mogelijk alstublieft) maxim 3de graad ASO - zaterdag 6 december 2003
maxim 3de graad ASO - zaterdag 6 december 2003
Schrijf je breuk eerst als (5x + 3x - 3x)/(5x + 3x), zodat je hem kunt splitsen in 1 - 3x/(5x + 3x).De primitieve van de term 1 is natuurlijk probleemloos.In de breuk deel je nu teller en noemer door 3x, zodat het nu wordt 1/[(5/3)x + 1]Als je nu (5/3)x = t stelt, dan krijg je (5/3)x.ln(5/3).dx = dt en met deze substitutie kom je vast wel weer een stukje verder. MBL zaterdag 6 december 2003
MBL zaterdag 6 december 2003
©2001-2024 WisFaq