Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 16530 

Re: Redeneren en bewijzen

Ik snap deze uitleg niet helemaal, zou het misschien (voor mij) duidelijker kunnen?

Suki
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 2 december 2003

Antwoord

Als 6 een deler is van n, dan is n van de vorm 6m en dus deelbaar door 2 (quotient 3m) en deelbaar door 3 (quotient 2m)

Omgekeerd, als 2 een deler is van n, dan is n van de vorm 2m. n is ook deelbaar door 3, en aangezien 2 niet deelbaar is door 3, is het de m die een drievoud is. Stel m dus voor door 3k. Voor n geldt dan n=2m=2(3k)=6k, dus n is een zesvoud.

cl
dinsdag 2 december 2003

©2001-2024 WisFaq