Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 16338 

Re: Wiskunderaadsels

9+8+7+65+4+3+2+1=99
9+8+7+6+54+3+21=108
9+8+7+6+5+43+21=99
op deze manier is het niet mogelijk.

de enige manier om het mogelijk te maken is door de regels wat soepeler te maken. we mogen alleen een plusteken gebruiken. maar een plusteken dat we wat kantelen is een maalteken. waarmee we het volgende kunnen doen:

9+8+7x6+5+4+32x1=
9+8+42+5+4+32= 100

Geert
Overige TSO-BSO - dinsdag 2 december 2003

Antwoord

Inderdaad, dat is een alternatief truukje dat wel lijkt te werken. Bedankt!

cl
donderdag 4 december 2003

©2001-2024 WisFaq