Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 16296 

Re: Onbekenden berekenen

u zegt wel
yp=1+a+a+5 = 2a +6
maar hoe komt u hierop?

Danny
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 16 november 2003

Antwoord

Door voor x het getal 1 in te vullen in:
f(x)=x3+ax2+ax+5
(want P ligt uiteraard oop de grafiek van f.
Je krijgt dan yp=13 +a·12+a·1+5 = 1+a+a+5 = 2a+6

gk
maandag 17 november 2003

©2001-2024 WisFaq