Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe diep is deze put ?

het is eigenlijk een fysisch vraagstuk maar men zou moeten een stelsel uitkomen en dan verder uitrekenen om het antwoord te bekomen,maar ik vind het stelsel al niet,kan iemand mij helpen?

men laat een steen in een diepe put vallen. Na 4,0s hoort men het geluid van de val. Hoe diep is deze put als je ook met de snelheid van het geluid moet rekening houden ?
snelheid geluid = 340m/s

C. Emi
2de graad ASO - zondag 16 november 2003

Antwoord

Beste C

Er is spraken van twee "tijden", de valtijd , en de tijd die het geluid nodig heeft om van beneden naar boven te komen. De som van beide tijden is 4,0 seconden
Als je de eerste tijd t noemt, kun je dus voor de andere schrijven 4-t. (ga maar na, eventueel met een getallenvoorveeld)
Voor de (onbekende) diepte kun je nu twee vergelijkingen opstellen
(1) s= 4,9 t2 (of iets dergelijks)
(2) s= 340(4-t)
Dus moet gelden 4,9 t2 =340(4-t)
Kun je dit verder zelf ?
ALs je t weet, is s eenvoudig te berekenen

gk
zondag 16 november 2003

 Re: Hoe diep is deze put ? 

©2001-2024 WisFaq