\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 16105 Re: Re: Formule voor an Moeilijk moeilijkEr is uitgekomenl=2 en l=-1En nu? Anna Student hbo - dinsdag 11 november 2003 Antwoord Door herhaalde toepassing van bovenstaande bekom je[a(n+2)] [ 1 2 ]^(n+1) [a(1)][a(n+1)] = [ 1 0 ] [a(0)]Hoe je de macht van een matrix berekent, zal je wel weten (diagonaliseren!). a(0) en a(1) zijn verder gegeven, dus werk de vermenigvuldiging in het rechterlid daarna uit en de oplossing valt dan af te lezen. cl dinsdag 11 november 2003 Formule an ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Moeilijk moeilijkEr is uitgekomenl=2 en l=-1En nu? Anna Student hbo - dinsdag 11 november 2003
Anna Student hbo - dinsdag 11 november 2003
Door herhaalde toepassing van bovenstaande bekom je[a(n+2)] [ 1 2 ]^(n+1) [a(1)][a(n+1)] = [ 1 0 ] [a(0)]Hoe je de macht van een matrix berekent, zal je wel weten (diagonaliseren!). a(0) en a(1) zijn verder gegeven, dus werk de vermenigvuldiging in het rechterlid daarna uit en de oplossing valt dan af te lezen. cl dinsdag 11 november 2003
[a(n+2)] [ 1 2 ]^(n+1) [a(1)][a(n+1)] = [ 1 0 ] [a(0)]
cl dinsdag 11 november 2003
©2001-2024 WisFaq