\require{AMSmath} Formule voor an Gegeven is de rija0,a1,a2,...d.m.v.a0=3, a1=2 enan+2=an+1 +2anvoor alle n0. Geef een formule voor an.Hoe moet dit? Thanx Anna Student hbo - dinsdag 11 november 2003 Antwoord a(n+2) = a(n+1) + 2 a(n)a(n+2) - a(n+1) - 2 a(n) = 0karakteristieke vergelijking: z2 - z - 2 = 0wortels: z1 = 2 en z2 = -1algemene oplossing: C1.z1n + C2.z2nC1 en C2 kan je nu bepalen door de beginvoorwaarden toe te passen op bovenstaande oplossing. cl dinsdag 11 november 2003 Re: Formule voor an ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven is de rija0,a1,a2,...d.m.v.a0=3, a1=2 enan+2=an+1 +2anvoor alle n0. Geef een formule voor an.Hoe moet dit? Thanx Anna Student hbo - dinsdag 11 november 2003
Anna Student hbo - dinsdag 11 november 2003
a(n+2) = a(n+1) + 2 a(n)a(n+2) - a(n+1) - 2 a(n) = 0karakteristieke vergelijking: z2 - z - 2 = 0wortels: z1 = 2 en z2 = -1algemene oplossing: C1.z1n + C2.z2nC1 en C2 kan je nu bepalen door de beginvoorwaarden toe te passen op bovenstaande oplossing. cl dinsdag 11 november 2003
cl dinsdag 11 november 2003
©2001-2024 WisFaq