Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijkingen

Hey, ik heb een huistaak voor wiksunde opgekregen. 3 oefeningen, waarvan ik er 1 helemaal niet kan oplossen. Ik begrijp wel hoe je zo een oefening moet oplossen. Maar ik zie het niet. Ik heb er al uren zitten aan werken. Telkens andere formuletjes geprobeert, maar het wil me maar niet lukken :-( Kunnen jullie me op weg helpen? Dit is mijn oefening : sinX + sin2X+sin3X = 1+ cos X + cos 2 X
Het is een vergelijking die uiteenvalt..... maar ik zie niet hoe ik die moet oplossen .. Bedankt op voorhand voor de hulp!
Christel

Christ
3de graad ASO - maandag 10 november 2003

Antwoord

hint:
sin(p+q)=sin(p)cos(q)+sin(q)cos(p)
cos(p+q)=cos(p)cos(q)-sin(p)sin(q)
=
sin(2p)=2sin(p)cos(p)
cos(2p)=cos2(p)-sin2(p)
sin(3p)=???
cos(3p)=???

hint 2:
3x=x+2x

MvdH
maandag 10 november 2003

 Re: Goniometrische vergelijkingen 

©2001-2025 WisFaq