Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Identiteiten oplossen

ik zoek al heel de avond op deze identiteit en ik kom er maar niet uit...
Kan iemand mij helpen?
(cos(a/2)+sin(a/2)):(cos(a/2)-sin(a/2)=1+sina:cosa

Hanne
Iets anders - maandag 3 november 2003

Antwoord

Schrijf sin(a) en cos(a) eens in termen van sin(a/2) en cos(a/2). Dan hebben alle sinussen en cosinussen in je uitdrukking hetzelfde argument en dat maakt de zaken al iets eenvoudiger.

Bedenk ook dat niemand je verplicht om van links naar rechts te rekenen. Als je moet bewijzen dat A = B, kan je dat even goed door te bewijzen dat A-B = 0 of dat A/B = 1.

Lukt het zo?

cl
maandag 3 november 2003

 Re: Identiteiten oplossen 

©2001-2024 WisFaq