Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Machten

Weet iemand hoe ik de h uit de volgende vergelijking haal? De getallen zijn een voorbeeld, het gaat me puur om de berekening.

1 = 1 + 2 / (1 + 2h2)3

Bij voorbaat dank.

Michie
Student hbo - woensdag 22 oktober 2003

Antwoord

Hallo,

Merk eerst op dat de door jou gekozen opgave niet kan (trek links en rechts 1 af en je begrijpt waarom).
We zullen de opgave een beetje aanpassen zodat:
2 = 1 + 2/(1 + 2h2)3
1 = 2/(1 + 2h2)3
Kruislings vermenigvuldigen geeft:
(1 + 2h2)3 = 2
langs beide kanten de derde-machtswortel nemen:
3Ö2 = 1 + 2h2
3Ö2 - 1 = 2h2
(3Ö2 - 1)/2 = h2
h = ± Ö((3Ö2 - 1)/2)

Koen
woensdag 22 oktober 2003

 Re: Machten 

©2001-2024 WisFaq