Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 15003 

Re: Talud berekenen

het is inderdaad een afgeknotte piramide maar het probleem is niet die schuinte maar de hoek waar 2 schuintes bij elkaar komen de bouwput is vierkant
in de vraag staat ontgraven met talud 3:2 en de hoogte is 0.6 m dus is de breedte 0.4 [van alleen de schuinte] het grondvlak is 0.8 m

danny
Leerling mbo - woensdag 8 oktober 2003

Antwoord

Je maakt een probleem van iets dat de formule volledig voor jou oplost denk ik.

Wat de precieze betekenis is van "talud 3:2" laat ik aan jou over, ik neem gewoon jouw afmetingen "hoogte" en "breedte" over en hoop dat jij daarvan zeker bent.

Het grondvlak is een vierkant met zijde 0.8m dus oppervlakte 0.64m2. De talud is 0.4m breed. Het "deksel-vierkant" is dus 0.4+0.8+0.4=1.6m breed en heeft dus een oppervlakte van 2.56m2

De hoogte van de bouwput is 0.6m.

Pas nu de formule toe die ik al gaf met a=0.64m2 b=2.56m2 en h=0.6m

cl
woensdag 8 oktober 2003

©2001-2024 WisFaq