Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Talud berekenen

ik wil graag weten hoe ik het makkelijkst de inhoud van een te ontgraven bouwput [vierkant] met wanden onder talud uitreken en het probleen zit met name in de hoeken
als ik het uitreken haal ik te veel grond uit de hoeken [dubbel] wat ook logisch is maar ik weet niet hoe ik het goed moet doen
bij voorbaat dank danny

danny
Leerling mbo - woensdag 8 oktober 2003

Antwoord

Ik veronderstel dat je bedoelt dat de bouwput de vorm heeft van een afgeknotte piramide (op zijn kop). De formule voor de inhoud van zo een ding is

V = (h/3)(a+wortel(ab)+b)

waarin

h = de hoogte van de afgeknotte piramide (diepte van de bouwput)
a = de oppervlakte van het grondvlak
b = de oppervlakte van het bovenvlak

Als grondvlak en bovenvlak bijvoorbeeld rechthoeken zijn kan je a en b gemakkelijk bepalen.

Is dit ongeveer wat je zocht? Anders reageer je maar...

cl
woensdag 8 oktober 2003

 Re: Talud berekenen 

©2001-2024 WisFaq