Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Complexe wortel

Öi

Hoe reken ik dit uit? Het antwoord moet in de vorm a+ib zijn.

Doei

Angela
Student universiteit - zondag 28 september 2003

Antwoord

De modulus van i is gelijk aan 1 en het argument is gelijk aan 1/2p (of desnoods 90°).
De worteltrekking laat de modulus ongemoeid, want Ö1 = 1, maar het argument wordt gehalveerd, dus 1/4p.
Je moet je antwoord dus op de eenheidscirkel zoeken onder een hoek van 45° met de x-as. Daar kom je nu vast wel uit.

Een andere methode is dat je vertrekt vanuit z = a+bi en bedenkt dat z2 = i.
Dat geeft a2 - b2 + 2abi = i, zodat a2 - b2 = 0 en 2ab = 1
Dit lost zich verder niet al te moeilijk op, maar het is natuurlijk geen snelle methode.

MBL
zondag 28 september 2003

 Re: Complexe wortel 

©2001-2025 WisFaq